Darmkrampjes bij baby


Darmkrampjes bij baby’s kunnen verschillende oorzaken hebben. De darmen van het kindje zijn nog vol in de groei. Het darmslijmvlies zorgt voor de opname van voedingsstoffen vanuit de darm in het bloed. De darmflora (verhouding verschillende bacteriën) in de darmen zorgen voor afbraak of opbouw van bepaalde (voedings) stoffen. Indien het darmslijmvlies en de darmflora nog niet goed ontwikkeld zijn, zullen stoffen in een onjuiste vorm de darmwand passeren. Dit geeft irritatie van de darmwand wat zorgt voor darmkrampen.

Hierbij spelen de voedingsstoffen lactose, melksuiker dat in koeienmelk voorkomt, en het koeienmelkeiwit een rol. Overgevoeligheid voor lactose wordt lactose intolerntie genoemd Lactose-intolerantie wordt veroorzaakt door een gebrek aan enzymen (lactase) die de grote stukjes lactose moeten afbreken. De grotere stukje passeren de darmwand en gaan deze irriteren. Veelvuldiger komt overgevoeligheid voor koemelkeiwit voor, dit heet koemelkallergie. Koemelkallergie wordt veroorzaakt door een gebrek aan enzymen (protinasen) in de darmen die het koemelkeiwit af moeten breken. De grotere stukjes passeren de darmwand en gaan deze irriteren. daarnaast wordt het immuunsysteem geactiveerd omdat het lichaam deze groter stukjes herkend als lichaamsvreemde stoffen. Het kindje kan daarbij last krijgen van darmkrampen, eczeem, slijmvliesklachten in neus, mond, ogen, oren en luchtwegen, vermoeidheid en groeistoornissen.  Met het ouder worden groeien de meeste kindjes over de koemelkallergie heen.

Naast een probleem in darmslijmvlies, van darmflora en intoleranties en allergieën, kunnen darmkrampen ook veroorzaakt worden door een niet goed functionerend vegetatief zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel beïnvloedt de doorbloeding van de darmen, de spanning ervan en peristaltiek.

De schedelbeenderen, de hoge cervicale halswervels en de borstwervels zijn van invloed op de functie hier van. Indien deze een bewegingsverlies vertonen, heeft dit een nadelig invloed op de functie van het vegetatief zenuwstelsel.

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en lost deze op. Daarnaast geeft hij tips om het u kindje gemakkelijker te maken.Locatie Utrecht (Zuilen)

Gebouw Gezondheidscentrum Zuilen
Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
Uw osteopaat: Frans van de Wier
(Centrum osteon)

Contact Frans van de Wier

Frans van de Wier
06-52330246
fvdwier@centrumosteon.nl
contactformulier

Locatie Vleuten

Gebouw Zorgpoort Leidsche Rijn
Osteopathie Volleman
Middenburcht 116
3452 MT Vleuten
Uw osteopaat: Thinka Volleman
(Osteopathie Volleman)

Contact Thinka Volleman

Thinka Volleman
06-48082840
tvolleman@centrumosteon.nl


Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Centrum Osteon

Centrum Osteon
Frans van de Wier
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
Tel: 06 52 33 02 46
Kvk nr: 53520866
AGB code praktijk: 90-055954
AGB code zorgverl.: 90-047600
NRO nr: 608

Osteopathie Volleman

Osteopathie Volleman
Thinka Volleman
Middenburcht 116
3452 MT Vleuten
Tel: 06 48 08 28 40
Kvk nr: 62197657
AGB code praktijk:
AGB code zorgverl.: 90-100048
NRO nr:

Copyright 2017 Centrum Osteon