Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Babytaal ontcijferd


Help, Mijn baby huilt!

De enige vocale communicatievorm van jonge baby’s is huilen. Huilen is niet een willekeur aan onsamenhangende geluiden, maar daadwerkelijk een poging tot communiceren van uw baby. Op het eerste gehoor is dat niet zo vanzelfsprekend, maar een wat meer geoefend oor kan de verschillende huiltjes van elkaar onderscheiden. Hiervoor moet dus, vooral in het begin, aandachtig geluisterd worden naar uw baby. Indien u in staat bent deze huiltjes van elkaar te onderscheiden, weet u wat uw baby u duidelijk wilt maken. Er bestaan huiltjes met 5 type klanken. Deze staan hieronder vermeld. Het is belangrijk om te reageren (actie ondernemen) op uw baby in het begin van zijn huiltje. Wanneer u te lang wacht, kunt u de klanken niet meer goed identificeren en tevens raakt uw baby overstuur. Vaak komen de 5 type klanken in een huiltje door elkaar voor, maar er is er altijd een dominant. U dient te reageren op die dominante klank. Let ook op de fysieke kenmerken tijdens het huiltje om deze te identificeren.

 Neh Neh Neh

Uw baby heeft honger! De N klank is duidelijk hoorbaar. Het mondje van uw baby is rondvormig. Uw baby zegt achter elkaar: Neh Neh Neh Neh met tussenpozes. Als u u te lang wacht, dan gaan deze klanken over in blèren. U kunt deze klank zelf maken door uw tong tegen uw verhemelte te drukken en geluid te maken. Baby’s priduceren dit geluid van achterin de keel en niet met de tong tegen het verhemelte.

Actie: geef uw baby de borst of de fles

Auw Auw Auw

Uw baby heeft slaap!   Deze klank zit tussen AU en OU in. Het mondje van uw baby is ovaalvormig. Uw baby zegt achter elkaar: Auw Auw Auw Auw met tussenpozes. Als u te lang wacht, dan gaat ook dit over in huilen.

Eh Eh Eh

Uw Baby moet een boertje laten! De borstkas van uw baby drukt enigszins in elkaar op het moment van de Eh klank.

Actie: laat uw baby boeren door deze van positie te wisselen: zit (maak een schommelbeweging, rug wrijven), buiklig (rug wrijven).

Airg Airg Airg

Uw baby heeft darmkrampjes. De A en de R klanken zijn het duidelijkst te horen. Het buikje van uw baby is gespannen en eventueel bol.

Actie: troost uw baby zoals u gewend bent. Bij aanhoudende darmkrampen is een bezoek aan de osteopaat aangewezen. Lees hier meer over darmkrampjes.

Heh Heh Heh

Uw baby heeft ongemak: poep/plas luier, te warm/koud, gespuugd, reflux. De H klank is het duidelijkst hoorbaar. De klank Heh lijkt op een zucht of hijgend hondje.

Actie: los het probleem op. Indien niet mogelijk, zoals bij reflux, brengt u dan een bezoek aan de osteopaat. Lees hier meer over Reflux.
Osteopathie Utrecht (Zuilen)

Uw osteopaat: Frans van de Wier

Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht


06 52 33 02 46

fvdwier@centrumosteon.nl

Contactformulier
Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Bedrijfsgegevens

Centrum Osteon
Kvk nr: 53520866
BTW nr: NL147003155B01
Rek. nr: NL42 INGB 006439773
AGB code praktijk: 90-055954
AGB code zorgverl.: 90-047600
NRO nr: 608

Postadres

Centrum Osteon
F.F.F. van de Wier
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
T: 06 - 52 33 02 46
E: fvdwier@centrumosteon.nl

Copyright 2017 Centrum Osteon