Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Wat is osteopathie? Een korte uitleg..


Wat is osteopathie? een vraag die vaak gesteld wordt

Wat is osteopathie? Osteopathie is een manuele (met de handen) therapie ter bestrijding van lichamelijke klachten. Osteopathie is gebaseerd op kennis en principes uit de anatomie, biomechanica, fysiologie, neurologie en embryologie. Uw osteopaat Utrecht van Centrum Osteon probeert bewegingsverliezen van bepaalde lichaamsweefsels op te heffen en daarmee het natuurlijk zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Osteopathie is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s.

De osteopaat zoekt de primaire oorzaak van de klacht

De oorzaak van een lichamelijke klacht kan gelegen zijn in een of meerdere lichaamssystemen: het systeem van het skelet, gewrichten, banden en spieren, het systeem van de vliezen rondom de organen en het systeem van de vliezen tussen schedel en het heiligbeen en de bijbehorende hersenvochtcirculatie. Deze systemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Omdat de osteopaat deze drie systemen grondig onderzoekt en zo nodig behandelt, wordt de primaire oorzaak (werkelijke oorzaak) van een klacht effectief aangepakt. Hiermee onderscheidt osteopathie zich van alle andere manuele therapieën. Uw osteopaat Utrecht gebruikt voor zijn onderzoek en behandeling alleen zijn handen.

Voor de osteopaat van Centrum Osteon staat uw gezondheid voorop

Voor uw osteopaat van Centrum Osteon staat uw gezondheid voorop. Daarom zal hij steeds bedacht zijn op mogelijke ernstigere problematiek. In dat geval wordt u verwezen naar uw huisarts. Indien uw osteopaat denkt dat u meer baat heeft bij een ander soort behandeling, dan zal hij u verwijzen naar een andere (para)medicus, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut. In sommige gevallen zal uw osteopaat Utrecht van Centrum Osteon  u voedingssupplementen adviseren voor een optimaal lichamelijke herstel.
Osteopathie Utrecht (Zuilen)

Uw osteopaat: Frans van de Wier

Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht


06 52 33 02 46

fvdwier@centrumosteon.nl

Contactformulier
Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Copyright 2017 Centrum Osteon