Werkwijze osteopaat


Bij Centrum Osteon bestaat een osteopathieconsult uit een anamnese, lichamelijk onderzoek en behandeling. Een consult osteopathie duurt ongeveer 45 minuten.

Vraaggesprek

De anamnese is een vraaggesprek waarin uw osteopaat Utrecht alle relevante informatie over de klacht en over de algemene gezondheid van de cliënt te achterhaalt. Het hoofddoel van dit gesprek is om al een idee te krijgen van de oorzaak van het probleem of klacht van de cliënt.

Lichamelijk onderzoek

Hierna zal de osteopaat door middel van het lichamelijk onderzoek achterhalen wat in het lichaam precies de pijn veroorzaakt die de cliënt ervaart. Hierbij wordt het lichaam van top tot teen onderzocht om de mobiliteitsstoornissen op te sporen. Aan de hand van het vraaggesprek en dit lichamelijk onderzoek zal de osteopaat in overleg met de cliënt een behandelplan opstellen, waarna hij de behandeling zal starten.

Behandeling

Uw osteopaat Utrecht zal de gevonden mobiliteitsstoornissen opheffen door middel van mobiliseren en/of manipuleren. Mobiliseren is het door middel van zachte technieken herstellen van de normale beweeglijkheid. Manipuleren heeft hetzelfde doel en wordt in de volksmond ook wel “kraken” genoemd. Een manipulatie wordt alleen toegepast op een gewricht (zoals een wervel). Doorgaans is hierbij een knappend geluid hoorbaar als gevolg van het vrijkomen van een gasbel.

Uw gezondheid staat voorop

Voor uw osteopaat Utrecht en osteopaat Vleuten staat uw gezondheid voorop. Daarom zal hij steeds bedacht zijn op mogelijke ernstigere problematiek. In dat geval wordt u verwezen naar uw huisarts. Indien uw osteopaat denkt dat u meer baat heeft bij een ander soort behandeling, dan zal hij u verwijzen naar een andere (para)medicus, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut. In sommige gevallen zal uw osteopaat u voedingsadvies geven voor een optimaal lichamelijke herstel.

Hersteltijd van klachten

Voor een duidelijke afname of volledig herstel van langdurige (chronische) klachten zijn doorgaans 4 tot 6 consulten osteopathie nodig, verspreid over meerdere weken. Na 3 behandelingen osteopathie moet er verbetering merkbaar zijn. Als de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert of stagneert, zal uw osteopaat Utrecht en osteopaat Vleuten van centrum Osteon samen met u zoeken naar andere mogelijke oplossingen voor uw klacht.

Acute klachten kunnen vaak verholpen worden binnen 1 tot 3 osteopathieconsulten. Meestal treedt er binnen een paar dagen na het eerste osteopathie consult al een duidelijke afname van de klacht op. Afhankelijk van de klacht en uw wensen kunnen meerdere osteopathieconsulten geïndiceerd zijn om terugval in de toekomst te voorkomen.Locatie Utrecht (Zuilen)

Gebouw Gezondheidscentrum Zuilen
Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
Uw osteopaat: Frans van de Wier
(Centrum osteon)

Contact Frans van de Wier

Frans van de Wier
06-52330246
fvdwier@centrumosteon.nl
contactformulier

Locatie Vleuten

Gebouw Zorgpoort Leidsche Rijn
Osteopathie Volleman
Middenburcht 116
3452 MT Vleuten
Uw osteopaat: Thinka Volleman
(Osteopathie Volleman)

Contact Thinka Volleman

Thinka Volleman
06-48082840
tvolleman@centrumosteon.nl


Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Centrum Osteon

Centrum Osteon
Frans van de Wier
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
Tel: 06 52 33 02 46
Kvk nr: 53520866
AGB code praktijk: 90-055954
AGB code zorgverl.: 90-047600
NRO nr: 608

Osteopathie Volleman

Osteopathie Volleman
Thinka Volleman
Middenburcht 116
3452 MT Vleuten
Tel: 06 48 08 28 40
Kvk nr: 62197657
AGB code praktijk:
AGB code zorgverl.: 90-100048
NRO nr:

Copyright 2017 Centrum Osteon