Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Uw osteopaat in Utrecht

Boek uw afspraak online

Werkwijze osteopaat


Bij Centrum Osteon bestaat een osteopathie consult uit een anamnese, lichamelijk onderzoek en behandeling. Een consult osteopathie duurt ongeveer 45 minuten.

Vraaggesprek

De anamnese is een vraaggesprek waarin uw osteopaat Utrecht probeert alle relevante informatie over de klacht en over de algemene gezondheid van de cliënt te achterhalen. Het hoofddoel van dit gesprek is om al een idee te krijgen van de oorzaak van het probleem of klacht van de cliënt.

Lichamelijk onderzoek

Hierna zal uw osteopaat Utrecht door middel van het lichamelijk onderzoek proberen te achterhalen wat in het lichaam precies de pijn veroorzaakt die de cliënt ervaart. Bovendien zal de osteopaat het lichaam van top tot teen onderzoeken om te voelen waar precies bewegingsverliezen in het lichaam te vinden zijn. Aan de hand van het vraaggesprek en dit lichamelijk onderzoek zal de osteopaat in overleg met u een behandelplan opstellen, waarna hij de behandeling zal starten.

Behandeling

Uw osteopaat Utrecht zal de gevonden bewegingsverliezen opheffen door middel van mobiliseren en/of manipuleren. Mobiliseren is het door middel van zachte technieken herstellen van de normale beweeglijkheid. Manipuleren heeft hetzelfde doel en wordt in de volksmond ook wel “kraken” genoemd. Een manipulatie wordt alleen toegepast op een gewricht (zoals een wervel). Doorgaans is hierbij een knappend geluid hoorbaar als gevolg van het vrijkomen van een gasbel.

Uw gezondheid staat voorop

Voor uw osteopaat Utrecht staat uw gezondheid voorop. Daarom zal hij steeds bedacht zijn op mogelijke ernstigere problematiek. In dat geval wordt u verwezen naar uw huisarts. Indien uw osteopaat denkt dat u meer baat heeft bij een ander soort behandeling, dan zal hij u verwijzen naar een andere (para)medicus, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut. In sommige gevallen zal uw osteopaat u voedingssupplementen adviseren voor een optimaal lichamelijke herstel.

Hersteltijd van klachten

Voor een duidelijke afname en volledig herstel van langdurige (chronische) klachten zijn doorgaans 4 tot 6 consulten osteopathie nodig, verspreid over meerdere weken. Na 3 behandelingen osteopathie moet er verbetering merkbaar zijn. Als de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert of stagneert, zal uw osteopaat Utrecht en osteopaat Amstelveen van centrum Osteon samen met u zoeken naar andere mogelijke oplossingen voor uw klacht.

Acute klachten kunnen vaak verholpen worden binnen 1 tot 3 osteopathie consulten. Meestal treedt er binnen een paar dagen na het eerste osteopathie consult al een duidelijke afname van de klacht op. Afhankelijk van de klacht en uw wensen kunnen meerdere osteopathie consulten geïndiceerd zijn om terugval in de toekomst te voorkomen.
Osteopathie Utrecht (Zuilen)

Uw osteopaat: Frans van de Wier

Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht


06 52 33 02 46

fvdwier@centrumosteon.nl

Contactformulier
Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Copyright 2017 Centrum Osteon