Dry Needling & Medical Taping


Therapie van spier- en bindweefsel

Wat is Dry Needling?

Dry Needling Utrecht – Dry Needling is behandelmethode die ingezet wordt om trigger points in spierweefsel los te maken. Trigger points zijn knopen / verhardingen in een spier en worden gevormd door meerdere samengetrokken myofiliamenten in de spiervezels. Deze trigger points kunnen zeer veel pijn geven in de rug, bil, ledematen, nek en hoofd. De pijn is vaak zeurend aanwezig met een gevoel van steken bij bepaalde bewegingen. Ook kunnen de trigger points in de spieren zorgen voor afknelling van bloedvaten en zenuwen waardoor tintelingen en/of gevoelsstoornissen in been of arm/hand ontstaan.

Om deze trigger points te bestrijden kan de zeer effectieve methode Dry Needling toegepast worden. Uw osteopaat tikt een steriele acupunctuurnaald door uw huid en beweegt deze vervolgens dieper het weefsel in richting de spierknoop. Hierbij wordt geen vloeistof geïnjecteerd, vandaar de nam “Dry Needling”. Indien de trigger point geraakt wordt, treedt er een snelle twitch respons op: de samengetrokken spiervezels trekken even extra snel samen en laten dan meteen los. Uw osteopaat gaat een aantal keren met de naald op en neer in de spierknoop om een twitch respons uit te lokken in alle samengetrokken vezels en deze zodoende te ontspannen.

Na de behandeling moet het behandelde gebied tot rust komen. Dit gaat soms gepaard met lichte zwelling en een beurs gevoel. Afhankelijk van de conditie van uw spier kan dit enkel uren tot dagen duren.

Dry needling is een niet geheel pijnloze behandelmethode, maar is wel heel goed te verdragen. De local twitch respons is duidelijk voelbaar en geeft daarna direct een gevoel van verlichting.

Uw osteopaat zet Dry Needling in als aanvulling op zijn andere osteopathie technieken. De oorzaken van de trigger points moeten zijn weggehaald en/of de belemmerende factoren moeten zijn geëlimineerd. Pas dan is Dry Needling zinvol en effectief. Zo kan een geblokkeerde wervel zorgen voor een blijvende spanning in de spier, waardoor hier weer snel trigger points in kunnen ontstaan. En dat is juist niet de bedoeling.

Wat is Medical Taping?

Wat is Medical taping? Om de behandeling van spier- en bindweefsels kracht bij te zetten, kan uw osteopaat gebruik maken van Medical Tape. Dit is een een elastische tape (met een kleurtje) die volgens een speciale methode en zeer nauwkeurig aangebracht wordt op het probleemgebied om zodoende de doorbloeding, lymfedrainage en spierspanning te optimaliseren. In de loop der tijd zijn er meerdere van deze tapemethodes ontwikkeld en deze zijn later samengevoegd tot het Medical Taping Concept. Uw osteopaat van Centrum Osteon is opgeleid om Medical Taping succesvol toe te passen. Medical tape kan door uw osteopaat gebruikt worden om uw spier- en bindweesfel extra te ondersteunen na de manuele behandeling of na het toepassen van Dry Needling.

Bel voor een afspraak!

Heeft u zeurende en stekende pijn in uw spieren en/of tintelingen/gevoelsstoornissen in uw ledematen? Neem dan contact om met uw osteopaat van Centrum Osteon. Uw osteopaat pakt deze klachten effectief aan!
Osteopathie Utrecht (Zuilen)

Uw osteopaat: Frans van de Wier

Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht


06 – 52 33 02 46

fvdwier@centrumosteon.nl
Met welke klachten kunt u terecht bij Centrum Osteon.


Hier vindt u een overzicht van klachten waarvoor u contact kunt opnemen met uw osteopaat. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.


Lage rugpijn?

Lees dit artikel over rugpijn en ontdek hoe osteopathie u kan helpen!

Osteopathie voor volwassenen

  • Sportblessures
  • Chronische nek- en rugpijn (hernia)
  • Schouderpijn / frozen shoulder / impingement
  • Tennis- en golferselleboog
  • Uitstralingspijn in armen en benen (hernia)
  • Bekkenpijn (pre-postnataal)
  • Heup- knie- voetpijn
  • Slechte darmwerking / buikpijn /maagzuur
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid / Stress / burn out

Volledig overzicht klachten

Osteopathie voor uw baby en kind


Volledig overzicht klachten

Bedrijfsgegevens

Centrum Osteon
Kvk nr: 53520866
BTW nr: NL147003155B01
Rek. nr: NL42 INGB 006439773
AGB code praktijk: 90-055954
AGB code zorgverl.: 90-047600
NRO nr: 608

Postadres

Centrum Osteon
F.F.F. van de Wier
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
T: 06 - 52 33 02 46
E: fvdwier@centrumosteon.nl

Copyright 2017 Centrum Osteon