Recensies

E. Speksnijder te Stolwijk

Daan huilde de hele dag en overstrekte zichzelf veel. Ook kwam hij erg moeilijk in slaap. Na vijf weken besloten we naar osteopaat Frans te gaan. Daan bleek blokkades in zijn wervelkolom te hebben en abnormale spanningen op bepaalde plekken in zijn verteringssysteem. Na de eerste behandeling merkten we na drie duigen al duidelijk verbetering. Een weekje later had Daan een kleine terugval, maar gelukkig hadden we die week nog een afspraak staan. Sinds de tweede behandeling ging het echt super goed! Na drie consulten was Daan uitbehandeld en heb we voortaan gewoon een vrolijke baby!

JG te Huizen

Twee en half jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een depressie/burn out. Ik heb van alles geprobeerd om hier uit te komen, running therapie, mesoloog, medicijnen. Ik ben hierdoor wel iets opgeknapt maar de vermoeidheid en futloosheid bleven. Uiteindelijk ben ik bij Osteon in Bussum terecht gekomen. Na een aantal behandelingen merkte ik dat ik meer energie kreeg en fitter werd! Het gaat inmiddels steeds beter!

José te Utrecht

Artrose in mijn schouders en heupen zorgden voor veel pijnklachten en een slechte nachtrust.
In plaats van het advies van de orthopedisch chirurg op te volgen en te kiezen voor nieuwe heupgewrichten, ben ik op aanraden van een collega eerst maar op zoek gegaan naar een osteopaat. Al na een paar behandelingen merkte ik resultaat. Ik ben een groot fan!!! Osteopathie (lees Frans) heeft niet alleen zware heupoperaties voorkomen, maar ook gezorgd dat ik kan lopen, joggen, zwemmen, fietsen en motorrijden zonder pijn en zonder nachtelijke reactiepijn. Zelfs de artroseklachten in andere gewrichten zijn nauwelijks meer aanwezig, dus kan nu ook zonder problemen computeren en haken. En als gunstige bijwerking ben ik ook van mijn maagkrampen en chronische diarree af.

Rian te Vleuten

Een half jaar geleden kwam ik met buik-, rug- en heupklachten bij Centrum Osteon. En ik ben zeer tevreden met het resultaat! Ik liep al zo’n 4 jaar in meer of mindere mate met dezelfde klachten: pijnscheuten waardoor ik regelmatig niet kon opstaan, lopen of zitten. Fysiotherapie en Cesartherapie hadden eerder niet geholpen en allerlei onderzoeken door de huisarts en in het ziekenhuis toonden geen bijzonderheden. Vanaf de eerste behandeling door Frans was er verbetering, maar helaas kwamen de klachten ook elke keer weer terug. Frans bekijkt de klachten met een brede blik en wil ook graag de oorzaak achterhalen, zodat een blijvende oplossing gevonden kan worden. Hij vermoedde dat mijn klachten opgewekt werden door intoleranties voor bepaalde voedingsstoffen. Daarbij gaf hij advies om contact op te nemen met een voedingsspecialist. Frans bleek gelijk te hebben. De voedingsspecialist vond een aantal intoleranties. Na aanpassing van mijn voeding heeft Frans de laatste pijn weg gehaald en daarna bleven de klachten ook weg. Frans is een fijn persoon om door behandeld te worden! Hij luistert aandachtig, weet wat hij doet en maakt de behandeling ook prettig door een praatje!

Hendrika te Breukelen

Bij Centrum Osteon kwam ik omdat fysio/manueel-therapie mij niet verder kon helpen. De rustig luisterende osteopaat inventariseerde mijn klachten en uit onderzoek kwam naar voren dat er een diep liggende spier in mijn knieholte zit die tegen een zenuw aandrukt, waardoor ik veel uitstralingspijn heb in mijn been en voet. Ook in mijn onderrug bewoog er iets niet goed, waardoor ik daar vaak pijn heb. De osteopaat komt zeer kundig op mij over en heeft mijn jaren lange getob weten te verlichten, zodat ik al drie weken pijnvrij ben geweest en nu geen diclofenac meer gebruik.

Olaf te Maarssen

Ik had lange tijd last van pijn in mijn onderrug die ook naar mijn benen en bekken trok.

Na bekkenbodem- en fysiotherapie adviseerde mijn fysiotherapeut me om eens een Osteopaat te bezoeken.

Ik heb dat advies opgevolgd en na wat ‘gegoogle’ kwam ik uit bij Osteon, Frans van de Wier. De 1e ontmoeting met Frans was een openbaring. Frans luistert aandachtig, vraagt goed door en is toegankelijk. Na mijn verhaal aangehoord te hebben zei hij: “ik denk dat ik je kan helpen maar als het binnen 3 behandelingen niet is verbeterd, dan stoppen we er mee”. Na 3 behandelingen nam ik een fles champagne voor hem mee; de pijn, waar ik dus al jaren mee rond liep, was grotendeels weg! Hij had o.a. mijn SI gewricht (overigens nooit van gehoord) recht gezet. Bijkomend voordeel was dat ik ook weer beter liep. Als vrienden vroegen wat een osteopaat doet legde ik het uit als een combinatie van chiropractor, fysiotherapeut en kraker. Maar dat doet Frans echt tekort; hij kijkt naar alle aspecten van je lichaam, houding etc. Ik ga nu 2 maandelijks voor een ‘onderhoudsbehandeling’ en dat houd me mobiel en pijnvrij. Omdat Frans tijdens een consult altijd vraagt hoe het gaat vertelde ik hem recent dat ik ineens weer last had gekregen van mijn tennisarm en tegen een paar maanden fysiotherapie op zag. Hij vroeg me of hij het mocht oplossen. De behandeling die hierop volgde was pijnlijk, maar het resultaat was dat ik na een dag van mijn tennisarm af was. Ben superblij dat ik bij Frans terecht ben gekomen; het is bijzonder wat hij allemaal van het lichaam af weet.

R. te De Meern

Erg tevreden over mijn behandelingen bij Frans. Na een paar keer therapie was er al duidelijk verschil merkbaar. Vooral de communicatie was erg prettig, gemakkelijk en informeel. Helaas i.v.m. mijn verhuizing een andere therapeut moeten zoeken.

L te Bussum

Ik heb op jonge leeftijd al erg veel last gehad van mijn rug. Ik had vooral heel vaak last van spanningen in mijn schouders en in mijn nek. Ik heb veel dokterbezoeken en therapien gehad en ben veel doorverwezen. Maar niets hielp tegen mij klachten of maar voor korte duur. Uiteidenlijk ben ik hier terecht gekomen. Anders dan bij andere osteopaten kan hij mij veel vertellen over de verhoudingen tussen organen, botten en spieren. Na de eertse behandeling voelde ik al veel verschil in mijn nek en schouders. Ik loop hier maar een paar maandjes nu en krijg ongeveer om de 6 weken een behandeling. Na elke behandeling lijkt mijn probleem steeds meer te verdwijnen. Ik heb tegenwoordig vrijwel geen last meer van mijn klachten.

N te Weesp

De klachten waarvoor ik bij Frans ben zijn vermoeidheid, last van mijn maag & darmen, hoofdpijn, slapeloosheid en gespannen rug en nek. Frans is een ontzettend fijne therapeut en maakt tussendoor ook graag een gezellig praatje. Hij vertelt gepassioneerd over zijn werk en de cursussen die hij volgt en geniet zichtbaar van wat hij doet. Ik voel mijzelf rustiger, meer in balans. Ik heb minder last van mijn fysieke klachten en dat houdt steeds langer aan.

M. R. te Utrecht

Oprechte aandacht

We merkten dat onze baby veel en hard huilde. De oorzaak hiervan was onbekend. Via internet kwam ik op de site van Frans van de Wier terecht. Na een uitgebreide analyse ging hij zeer vakkundig te werk. Door fijne behandelingen van Frans hebben we nu een ontspannen en blije baby. Frans weet veel van zijn vak, is geïnteresseerd en recht voor z’n raap. Ik voelde me erg op mijn gemak door zijn oprechte aandacht voor mij als ouder en voor onze baby.

Saskia O. te Maarssen

Via een vriendin van mij ben ik bij Frans van de Wier terecht gekomen. Ik heb een lichte scoliose en hierdoor heb ik regelmatig pijnklachten in rug en nek. Deze keer ging het maar niet over, ook niet na een aantal fysiotherapiebehandelingen. Eigenlijk na de eerste behandeling bij Frans voelde ik al dat de pijn in mijn rug en nek minder werden. In het begin vond ik het kraken van mijn wervels een beetje eng, maar het is geheel pijnloos en het went snel en Frans kon mij goed op mijn gemak stellen. Frans is een zeer kundig en prettig osteopaat, die zich goed kan inleven in de pijnklachten van een ander. Hij neemt de klachten heel serieus, hij brengt ze goed in kaart en werkt deze met een goede behandeling uit.

Simone van As & Elijah T. te Utrecht

We zijn bij Frans terecht gekomen via een tip van een vriendin. Zij was zowel voor haarzelf als voor haar dochtertje bij Frans geweest en heeft dit als zeer effectief ervaren. Ons zoontje was bij de start van de behandeling 3 weken oud en was gespannen, had last van krampjes en refluxachtige klachten. Ik ben ontzettend tevreden met de behandelingen. De spanning in zowel zijn buik als rug was afgenomen. Daarnaast was Elijah na elke behandeling zo lekker ontspannen dat hij 3 uur sliep! Frans was heel meegaand, flexibel en heeft een toegankelijke, positieve vibe om zich heen hangen. Naast dat hij zijn vak verstaat, heeft hij ook als kracht om dit speels bij babytjes toe te passen. Elijah heeft nu een ontspannen buikje en rugje, hierdoor kan hij prettiger liggen, beter slapen, spelen en ontwikkelen!

Mary te Maarssen

Toen chiropractie niet meer hielp en ik dag en nacht pijn had kwam ik bij Osteon terecht. Osteon/Frans werd mij aanbevolen door n collega osteopaat uit Maarssen.

Pijn in mijn rug/bekken met uitstraling naar bil en been was inmiddels ondragelijk geworden. Na een intake en grondig onderzoek constateerde Frans dat ik n lekkende darm en verkleefde organen had. Na n paar intensieve behandelingen en een door hem aanbevolen glutenvrij dieet werd de pijn steeds minder en kreeg ik mijn leven weer terug.

Ik ga nog wel periodiek terug voor onderhoud omdat  mijn bekken af en toe kuren heeft.

Tot slot: Ik ervaar Frans als n deskundig en meelevend persoon. Luistert goed en neemt mn klachten serieus. Frans is een gedreven persoon met liefde voor zijn werk die de behandelingen zeer ten goede komen.

Als je alles al hebt geprobeerd en het niet meer ziet zitten: Geef jezelf een kans bij osteopaat Frans.

Contact & Locaties

Locatie Utrecht (Zuilen)

Gebouw Gezondheidscentrum Zuilen
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht
Uw osteopaat: Frans van de Wier

Locatie Vleuten

Gebouw Zorgpoort Leidsche Rijn
Middenburcht 116
3452 MT Vleuten
Uw osteopaat: Thinka Volleman & Frans van de Wier

Wij zijn aangesloten bij de NVO en het NRO