Osteopaat sporters

Gerelateerde onderwerpen

Inhoudsopgave

Sportosteopathie biedt uitkomst

Sport osteopaat. Sportblessures zijn een veelvoorkomend probleem onder sporters. Sporten is een leuke en gezonde vrijetijdsbesteding. Het houdt het lichaam in goede conditie en geeft de mensen energie. Daarnaast verkleint het de kans op (ouderdoms-) ziekten.

 

Sporten heeft soms ook een keerzijde. Wanneer tijdens het sporten de belasting groter wordt dan dat het lichaam aankan ontstaat er een sportblessure. Dit kan een trap/klap van een tegenstander zijn, de voet verkeert plaatsen of bijvoorbeeld een spier verrekken. Het lichaam even rust geven en de belasting geleidelijk weer opbouwen is dan meestal genoeg om het lichaam van deze blessure te laten herstellen.  

 

Het kan echter ook voorkomen, dat de blessure blijft bestaan (chronische sportblessure), dat de blessure steeds weer terugkomt of dat de sporter vaker verschillende blessures heeft.

 

In dat geval is het goed om het lichaam van top tot teen te controleren op mobiliteitsstoornissen (bewegingsstoornissen). Een osteopaat is hier specialist in.

 

Uw osteopaat Utrecht en Vleuten van Centrum Osteon onderzoekt of er stoornissen bestaan in het systeem van de gewrichten, banden, pezen en spieren, in het systeem van de vliezen rondom de organen en in het systeem van de vliezen tussen schedel en het heiligbeen. Niets wordt zodoende over het hoofd gezien, waardoor de oorzaak van de blessure aangepakt kan worden.

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten