Osteopathiepraktijk in Utrecht

Adres praktijk Utrecht

Centrum Osteon
Amsterdamsestraatweg 542
3553 EN Utrecht

 

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen? Boek uw afspraak dan online of neem contact met ons op!

Osteopathiepraktijk: auto en OV

Reist u met de auto? U kunt gratis parkeren in de wijk achter het gebouw “Gezondheidscentrum Zuilen” en u kunt met een blauwe kaart een uur gratis parkeren in de Amsterdamsestraatweg voor het gebouw.

 

Reist u met het openbaar vervoer (OV)? Plan dan hier uw route met ov9292 naar uw osteopaat Utrecht.

Osteopaten Thinka Volleman en Frans van de Wier in de praktijkruimte van Centrum Osteon
Eén van de praktijkruimtes van Centrum Osteon Osteopathie Utrecht

Uw osteopaat in Utrecht

Centrum Osteon osteopathie in Utrecht is gevestigd in Utrecht en is goed te bereiken vanuit de omgeving: Maarssen, Leidsche Rijn, De Meern, Vleuten, IJsselstein, Nieuwegein, Breukelen, De Bilt en Bilthoven.

 

De praktijk van Centrum Osteon  bevindt zich in de wijk Zuilen van Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg 542 in het pand van “Gezondheidscentrum Zuilen”. Dit pand ligt tegenover supermarkt De Boni en 200 meter van het Julianapark.

 

Betreed het gebouw “Gezondheidscentrum Zuilen” aan de linker zijde (ingang Fysiotherapie Zuilen) en ga met de trap of de lift naar de eerste verdieping en neem plaats in de wachtkamer.

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten

Wat is osteopathie eigenlijk?

Osteopathie is een onderzoeks- en behandelmethode om lichamelijke klachten op te lossen. Osteopathie is gebaseerd op uitgebreide kennis van onder andere anatomie, fysiologie en embryologie.

 

Lichamelijke klachten ontstaan door mobiliteitstoornissen van de verschillende weefsels in het lichaam. Deze stoornissen kunnen zich bevinden in het systeem van de banden de spieren en de gewrichten, het systeem van de vliezen rondom de organen en in het systeem van de vliezen in en tussen de schedel en het bekken.

De osteopaat is deskundig in de onderlinge relaties tussen deze mobiliteitsstoornissen en brengt deze in kaart. Hij lost deze stoornissen op en probeert daarmee de lichamelijke klachten te verlichten.

Meer weten over osteopathie? Klik dan hieronder op de link.

Een model van de wervelkolom in de praktijkruimte van Centrum Osteon

Wanneer naar de osteopaat?

De osteopaten in onze praktijk behandelen een verscheidenheid aan klachten. Osteopathie is geschikt voor volwassenen, baby’s en kinderen.

 

U kunt terecht bij een osteopaat voor onder andere de volgende klachten: rugpijn, nekpijn, chronische pijn zoals hoofdpijn, klachten tijdens zwangerschap, bekkenbodem problemen en verteringsproblemen.

 

Denk bij uw kind of baby aan klachten als: groeipijnen, darmkrampen, huilbaby, voorkeurshouding en (verborgen) reflux.

Wat mensen uit Utrecht vertellen over Centrum Osteon

Uw osteopaten in ons centrum behandelen veel mensen uit Utrecht en omgeving. De ervaringen van onze cliënten vindt u onder deze link “Recensies“.

Osteopathie is een manuele therapie

De osteopaat richt zich tijdens het lichamelijk onderzoek en de behandeling op de onderlinge samenhang tussen de weefsels in het lichaam. De osteopaat gebruikt hiervoor zijn handen. Vandaar de term “manueel”. Manus = hand.

 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld fysiotherapie zal de behandeling voornamelijk bestaan uit mobilisaties en manipulaties en in minder mate uit het geven van oefeningen.

Wij pakken de lichamelijke klachten bij de oorzaak aan

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van uw klacht. Daarom onderzoekt hij uitgebreid de drie verschillende systemen in uw lichaam: het pariëtaal systeem (skelet), het visceraal systeem (organen) en het cranio-sacraal systeem (scheden en heiligbeen).

 

De osteopaat test daarbij de beweeglijkheid van spieren en gewrichten, de organen en de schedel. Door de focus op het herstel van deze beweeglijkheid is het succes op een positief behandelresultaat het grootst.

Lid NRO en NVO

De osteopaten zijn aangesloten bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

Het NRO stelt zich ten doel de kwaliteit en deskundigheid binnen het beroep te bewaken en te bevorderen.

 

De NVO behartigt de belangen van osteopaten en streeft naar de wetenschappelijke onderbouwing van het beroep en faciliteert de stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO). Hiermee is de kwaliteit van de therapeuten gewaarborgd.

Meer weten? Ga naar de pagina van NRO en NVO.

Ontmoet ons team

Thinka e Frans hebben hun fulltime opleiding tot osteopaat gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) in Gent, Belgie. Nadien hebben zij diverse cursussen gevolgd om hun kennis uit te breiden en hun kunde te verbeteren.

 

Thinka en Frans hebben inmiddels ruim 11 jaar ervaring. Ontdek wat osteopathie voor u kan betekenen!