Osteopaat zwangerschap

Gerelateerde onderwerpen

Inhoudsopgave

Osteopathie bij Zwangerschap: verlichting voor Zwangerschapsklachten

Ben je zwanger en ervaar je ongemakken zoals bekkenpijn, rugpijn of andere zwangerschapsgerelateerde klachten? Osteopathie kan een effectieve en natuurlijke oplossing bieden om deze ongemakken te verlichten en jouw zwangerschapservaring te verbeteren. In dit artikel bekijken we wat osteopathie inhoudt, hoe het werkt en hoe het specifiek kan helpen bij zwangerschapsklachten.

Wat houdt osteopathie in?

Osteopathie is een holistische onderzoeks- en behandelmethode die zich richt op het herstellen van de mobiliteitsstoornissen in het lichaam. Het is gebaseerd op het principe dat het lichaam een eenheid is en dat de structuur en functie met elkaar verbonden zijn.

 

Een osteopaat streeft ernaar om de oorzaak van klachten te vinden en te behandelen, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Door middel van manuele technieken, zoals manipulatie en mobilisatie op gewrichten, rektechnieken en releasetechnieken op bind- en spierweefsel werken bevordert de osteopaat het natuurlijke genezingsproces van het lichaam.

Wat gebeurt er in het lichaam tijdens en na de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam van een vrouw tal van veranderingen, zowel anatomisch als fysiologisch. Het bekken en de bekkenbodemspieren worden soepeler onder invloed van het hormoon relaxine en  door de groeiende baarmoeder veranderen een enkele organen van positie. Indien dit niet harmonieus gebeurt ontstaan er lichamelijke klachten, zoals bekkeninstabiliteit, rugpijn, bekkenpijn, spijsverteringsproblemen en vermoeidheid.

 

Na de bevalling verandert het lichaam weer terug naar de pre-zwangerschapstaat: de spiertonus herstelten het terugkeren naar de pre-zwangerschapsstaat.  Ook dit proces kan gepaard gaan met klachten zoals bekkenpijn, lage rugpijn en vermoeidheid.

Bij welke zwangerschapsklachten helpt een osteopaat?

Osteopathie kan een effectieve behandeling zijn voor een breed scala aan zwangerschapsklachten, waaronder:

 

  • Bekkenpijn en bekkeninstabiliteit: de osteopaat kan met specifieke technieken de balans herstellen in het bekkengebied, de spanning in de ligamenten verminderen en de mobiliteit van de bekkenbotten verbeteren.

 
  • Rugpijn: door de mobiliteit van de wervelkolom te verbeteren en spierspanning te verminderen, kan de  osteopaat rugpijn tijdens de zwangerschap verlichten.

 

  • Spijsverteringsproblemen: osteopathie kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsklachten zoals brandend maagzuur, constipatie en opgeblazen gevoel door de mobiliteit van de organen te verbeteren en de doorbloeding te bevorderen.

Ervaringen met osteopathie voor zwangere vrouwen

Veel hebben een positieve ervaring met osteopathie tijdens hun zwangerschap. Ze melden verlichting van pijn en ongemak, verbeterde mobiliteit en algemeen welzijn. Omdat osteopathie een veilige en niet-invasieve benadering is, is het een populaire keuze voor zwangere vrouwen die op zoek zijn naar natuurlijke verlichting van hun klachten.

Conclusie

Osteopathie biedt een natuurlijke en effectieve benadering voor het behandelen van zwangerschapsklachten. Door het herstellen van de balans, mobiliteit en functie in het lichaam, kan osteopathie verlichting bieden voor bekkenpijn, rugpijn en andere ongemakken die vaak voorkomen tijdens de zwangerschap.

 

Als je zwanger bent en last hebt van klachten, overweeg dan een consult met een ervaren osteopaat om je zwangerschapservaring te verbeteren en je welzijn te bevorderen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met één van de osteopaten van Centrum Osteon.

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten