Recensies

Natasja te De Meern

Al diverse therapeuten bezocht voor problemen met mijn rug. Frans heeft alle pijnpunten geïnventariseerd. Na een paar behandelingen heb ik het idee dat alles nu weer klopt. Klachten zijn verholpen. Osteon is een absolute aanrader!

Gideon en Hannah te Lopik

Onze pasgeboren zoon Rens had een voorkeurshouding en last van zijn nekje. De kinderfysiotherapeut was twee keer bij ons thuis geweest maar we hadden het idee dat Rens meer zou hebben aan behandelingen bij een osteopaat. Zo kwamen we bij Frans.

 

We kregen rustig de tijd om te vertellen hoe de eerste weken gegaan waren en waarom we een afspraak hadden gemaakt. Frans vertelde aan het begin hoe hij te werk zou gaan, wij konden erbij blijven zitten en Rens zien ontspannen. Soms werd hij even onrustig, dan nam Frans de tijd hem te kalmeren en ging hij vervolgens weer verder.

 

Naast het nekje heeft Frans ook aandacht besteed aan Rens’ buik en darmen omdat hij in deze weken veel last had van darmkrampjes. Ook heeft Frans naar Rens’ kaakje gekeken omdat hij bij borstvoeding en flesvoeding moeite had met zuigen. Rens is na de behandelingen veel flexibeler met zijn nek en hij lijkt beter te zuigen tijdens de voedingen. We zijn heel blij met het resultaat! Mochten we nog eens zien bij Rens dat hij ergens last van krijgt in zijn lichaam, dan maken we zeker weer een afspraak bij Centrum Osteon. 

Astrid te Utrecht

In het voorjaar ben ik bij de praktijk gekomen in verband met pijnklachten aan de schouder/ rug die ik al zo’n 5 jaar had. In de loop der jaren had ik  al verschillende keren hulp gezocht, maar daarbij werd naar mijn idee alleen gekeken naar de pijnklachten zonder de oorzaak aan te pakken waardoor de klachten steeds snel terug kwamen.

 

Dat idee heb ik nu absoluut niet! Vanaf de eerste behandeling heeft het aanpakken van de oorzaak centraal gestaan. En met resultaat!

 

In het afgelopen halfjaar is met verschillende technieken de klacht aangepakt. Na iedere behandeling merkte ik vooruitgang.  En nu, na 7 behandelingen, heb ik nagenoeg geen pijn meer. Hier ben ik erg blij mee.

Conny te Vleuten

Mijn ervaringen bij Osteon zijn zeer positief. Ik ben behandeld door Frans van de Wier. Na weken dag en nacht tobben plus de bijbehorende slapeloze nachten van uitstralende pijn vanuit onderrug via mijn rechter dijbeen naar scheenbeen en voet was ik teneinde raad. 

 

Mijn hobby wandelen kon ik niet meer uitoefenen omdat ik iedere keer door de rechterkant heen zakte. In het verleden regelmatig fysiotherapie gehad voor diverse rug en beenklachten. Hiervoor oefeningen opgekregen en altijd serieus uitgevoerd. Maar niets hielp mij nu om van de helse pijn af te komen.

 

Gezocht op Internet en uiteindelijk bij Frans op consult gegaan.

 

Hij is de eerste in de 70 jaar van al mijn behandelaars die echt naar de oorzaak van mijn rug en beenklachten op zoek ging. Na het eerste consult had ik echt het gevoel dat ik zeer serieus werd genomen en behandeld ben.  Na een aantal behandelingen waaronder verdween de pijn nagenoeg in mijn scheenbeen en kon ik in ieder geval weer slapen.

 

Omdat ik onder andere artrose en osteoporose heb zal ik zeker af en toe nog behandelingen nodig hebben. Ik hoop van harte dat ik ooit weer een aantal km achtereen goed en pijnloos kan wandelen. Maar in ieder geval is mijn leven een stuk dragelijker geworden dankzij kundige en sympathieke Frans. 

Baby van 11 weken

Ons baby meisje huilde erg veel. Ze was ontroostbaar, zelfs aan de borst was zij onrustig. Toen zij 11 weken oud was zijn wij naar Thinka gegaan. De fysio via het consultatiebureau zei dat een osteopaat op een ander vlak kan kijken naar de baby. Wij hadden ook goede verhalen gehoord, maar eerlijk gezegd was ik als moeder zover dat ik alles wel wilde proberen.

 

Bij de intake zag Thinka gelijk dat ons meisje een verkeerde ligging had gehad tijdens de bevalling. Dat klopte ze was een sterrenkijkertje. Door de druk van de bevalling was er te veel spanning op haar schedelnaden ontstaan wat nu voor een constante overprikkeling zorgen. Ook een blokkade in haar nekje zorgde voor onrust en pijn.

 

Thinka heeft in die eerste afspraak ons meisje al gelijk kunnen helpen. Thinka is erg rustig en vriendelijk waardoor onze baby zich fijn en op haar gemak voelde. Haar kennis en kundigheid is geweldig. Na de 1e behandeling was het verschil al enorm. Wat een relaxte baby, wat een verschil. Nu huilde ik ook, maar dat was van opluchting. In totaal zijn wij 4x geweest. We zijn Thinka zo dankbaar!

E Speksnijder te Stolwijk

Daan huilde de hele dag en overstrekte zichzelf veel. Ook kwam hij erg moeilijk in slaap. Na vijf weken besloten we naar osteopaat Frans te gaan. Daan bleek blokkades in zijn wervelkolom te hebben en abnormale spanningen op bepaalde plekken in zijn verteringssysteem.

 

Na de eerste behandeling merkten we na drie duigen al duidelijk verbetering. Een weekje later had Daan een kleine terugval, maar gelukkig hadden we die week nog een afspraak staan. Sinds de tweede behandeling ging het echt super goed! Na drie consulten was Daan uitbehandeld en heb we voortaan gewoon een vrolijke baby!

JG te Huizen

Twee en half jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een depressie/burn out. Ik heb van alles geprobeerd om hier uit te komen, running therapie, mesoloog, medicijnen. Ik ben hierdoor wel iets opgeknapt maar de vermoeidheid en futloosheid bleven. Uiteindelijk ben ik bij Osteon in Bussum terecht gekomen. Na een aantal behandelingen merkte ik dat ik meer energie kreeg en fitter werd! Het gaat inmiddels steeds beter!

José te Utrecht

Artrose in mijn schouders en heupen zorgden voor veel pijnklachten en een slechte nachtrust.
In plaats van het advies van de orthopedisch chirurg op te volgen en te kiezen voor nieuwe heupgewrichten, ben ik op aanraden van een collega eerst maar op zoek gegaan naar een osteopaat.

 

Al na een paar behandelingen merkte ik resultaat. Ik ben een groot fan!!! Osteopathie (lees Frans) heeft niet alleen zware heupoperaties voorkomen, maar ook gezorgd dat ik kan lopen, joggen, zwemmen, fietsen en motorrijden zonder pijn en zonder nachtelijke reactiepijn. Zelfs de artroseklachten in andere gewrichten zijn nauwelijks meer aanwezig, dus kan nu ook zonder problemen computeren en haken. En als gunstige bijwerking ben ik ook van mijn maagkrampen en chronische diarree af.

Rian te Vleuten

Een half jaar geleden kwam ik met buik-, rug- en heupklachten bij Centrum Osteon. En ik ben zeer tevreden met het resultaat! Ik liep al zo’n 4 jaar in meer of mindere mate met dezelfde klachten: pijnscheuten waardoor ik regelmatig niet kon opstaan, lopen of zitten. Fysiotherapie en Cesartherapie hadden eerder niet geholpen en allerlei onderzoeken door de huisarts en in het ziekenhuis toonden geen bijzonderheden.

 

Vanaf de eerste behandeling door Frans was er verbetering, maar helaas kwamen de klachten ook elke keer weer terug. Frans bekijkt de klachten met een brede blik en wil ook graag de oorzaak achterhalen, zodat een blijvende oplossing gevonden kan worden. Hij vermoedde dat mijn klachten opgewekt werden door intoleranties voor bepaalde voedingsstoffen. Daarbij gaf hij advies om contact op te nemen met een voedingsspecialist. Frans bleek gelijk te hebben. De voedingsspecialist vond een aantal intoleranties.

 

Na aanpassing van mijn voeding heeft Frans de laatste pijn weggehaald en daarna bleven de klachten ook weg. Frans is een fijn persoon om door behandeld te worden! Hij luistert aandachtig, weet wat hij doet en maakt de behandeling ook prettig door een praatje!

Hendrika te Breukelen

Bij Centrum Osteon kwam ik omdat fysio/manueel-therapie mij niet verder kon helpen. De rustig luisterende osteopaat inventariseerde mijn klachten en uit onderzoek kwam naar voren dat er een diep liggende spier in mijn knieholte zit die tegen een zenuw aandrukt, waardoor ik veel uitstralingspijn heb in mijn been en voet. Ook in mijn onderrug bewoog er iets niet goed, waardoor ik daar vaak pijn heb.

 

De osteopaat komt zeer kundig op mij over en heeft mijn jaren lange getob weten te verlichten, zodat ik al drie weken pijnvrij ben geweest en nu geen diclofenac meer gebruik.

Olaf te Maarssen

Ik had lange tijd last van pijn in mijn onderrug die ook naar mijn benen en bekken trok.

 

Na bekkenbodem- en fysiotherapie adviseerde mijn fysiotherapeut me om eens een Osteopaat te bezoeken.

 

Ik heb dat advies opgevolgd en na wat ‘gegoogle’ kwam ik uit bij Osteon, Frans van de Wier. De 1e ontmoeting met Frans was een openbaring. Frans luistert aandachtig, vraagt goed door en is toegankelijk. Na mijn verhaal aangehoord te hebben zei hij: “ik denk dat ik je kan helpen maar als het binnen 3 behandelingen niet is verbeterd, dan stoppen we er mee”.

 

Na 3 behandelingen nam ik een fles champagne voor hem mee; de pijn, waar ik dus al jaren mee rond liep, was grotendeels weg! Hij had o.a. mijn SI gewricht (overigens nooit van gehoord) recht gezet. Bijkomend voordeel was dat ik ook weer beter liep. Als vrienden vroegen wat een osteopaat doet legde ik het uit als een combinatie van chiropractor, fysiotherapeut en kraker. Maar dat doet Frans echt tekort; hij kijkt naar alle aspecten van je lichaam, houding etc.

 

Ik ga nu 2 maandelijks voor een ‘onderhoudsbehandeling’ en dat houd me mobiel en pijnvrij. Omdat Frans tijdens een consult altijd vraagt hoe het gaat vertelde ik hem recent dat ik ineens weer last had gekregen van mijn tennisarm en tegen een paar maanden fysiotherapie op zag. Hij vroeg me of hij het mocht oplossen. De behandeling die hierop volgde was pijnlijk, maar het resultaat was dat ik na een dag van mijn tennisarm af was. Ben superblij dat ik bij Frans terecht ben gekomen; het is bijzonder wat hij allemaal van het lichaam af weet.

Raymond

In verband met hoofdpijnklachten en pijn in de onderbuik ben ik bij Centrum Osteon terug gekomen. Ik ben behandeld door Thinka Volleman. Ik ben tevreden over de behandelingen van Thinka. De pijn is minder geworden. Ik zou Centrum Osteon zeker aanraden aan andere mensen.

 

R. te De Meern

Erg tevreden over mijn behandelingen bij Frans. Na een paar keer therapie was er al duidelijk verschil merkbaar. Vooral de communicatie was erg prettig, gemakkelijk en informeel. Helaas i.v.m. mijn verhuizing een andere therapeut moeten zoeken.

Romie

Een kennis had op Instagram een advies gegeven dat eigenlijk iedere baby langs een osteopaat zou moeten gaan die onrust (veel huilen) of krampjes en dergelijke hebben.

Omdat mijn kindje verschillende klachten had en daardoor erg onrustig was, werd ik erg nieuwgierig… dus vroeg ik haar de naam van haar osteopaat. In eerste instantie kwam ik voor mijn zoontje. Hij had twee behandelingen nodig om een wereld van verschil te laten plaatsvinden. Hij was van een onrustige baby, naar een rustige baby veranderd. Hij had erg veel last van krampjes (daarbij obstipatie), reflux (verborgen) en daarbij ook een voorkeurshouding.

 

Bij zo’n goede ervaring voor mijn kind en verschillende informatieve gesprekken, was ik erg benieuwd of zij mij ook kon behandelen met bekkenproblemen en daarbij incontinentie. Hiervoor ben ik nog in behandeling, maar met de keer dat ik behandeld word merk ik steeds meer verschil.

 

Thinka zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt en dat je gehoord wordt. Dit geeft een zeer prettig gevoel. Ze observeert haar cliënten goed tijdens de behandeling. Hierdoor ziet ze snel wanneer het minder prettig aan voelt of dat er ruimte is om iets verder te gaan waar door meer effect. Thinka is een vriendelijke vrouw, staat open voor een fijn gesprek en laat haar kennis over haar vak op een fijne manier blijken. En ik ben heel blij dat zij ons zulke fijne behandelingen geeft en dat wij daarbij een duidelijk verschil merken aan ons lichaam en gemoedstoestand.

 

Bij mijn zoontje is er zo’n groot verschil. Hij is nu een blije baby en heeft aanzienlijk minder last van krampen en obstipatie. Mijn eigen ervaring is dat mijn bekken een andere houding begint aan te nemen, hierdoor minder urineverlies en dat is zo’n fijne ervaring! Ik heb inmiddels al meerdere personen het telefoonnummer gegeven van Centrum Osteon.

L te Bussum

Ik heb op jonge leeftijd al erg veel last gehad van mijn rug. Ik had vooral heel vaak last van spanningen in mijn schouders en in mijn nek. Ik heb veel dokterbezoeken en therapieën gehad en ben veel doorverwezen. Maar niets hielp tegen mij klachten of maar voor korte duur. Uiteindelijk ben ik hier terecht gekomen. Anders dan bij andere osteopaten kan hij mij veel vertellen over de verhoudingen tussen organen, botten en spieren.

 

Na de eerste behandeling voelde ik al veel verschil in mijn nek en schouders. Ik loop hier maar een paar maandjes nu en krijg ongeveer om de 6 weken een behandeling. Na elke behandeling lijkt mijn probleem steeds meer te verdwijnen. Ik heb tegenwoordig vrijwel geen last meer van mijn klachten.

Judith

Ik ben samen met mijn dochtertje behandeld door Thinka Volleman. Mijn dochtertje van anderhalf had moeite met doorslapen. Na van alles geprobeerd te hebben, adviseerde iemand ons om eens een osteopaat te bezoeken. Via google kwamen wij uit bij Centrum Osteon.

 

Wij hebben de behandelingen als heel fijn ervaren. Er werd goed naar ons geluisterd en onze klachten werden serieus genomen. Daarna ging ze daadwerkelijk met onze dochter aan de slag. Zij liet dit goed toe, waarschijnlijk door de vriendelijke benadering. Al snel was duidelijk dat er het een en ander vastzat, wat mogelijk voor problemen kon zorgen. Dit werd goed verholpen.

 

Onze ervaring met Thinka was erg prettig, ze is kundig, vriendelijk en geduldig. Het resultaat van de behandeling was heel goed. We merkten bijna direct effect. Na twee behandelingen sliep onze dochter door. Toen zij alter zie, was geweest en het qua slapen weer ‘ellende’ was, konden wij snel weer terecht voor een ‘spoed-cunsult’, wat ook weer het gewenste effect had. Ik zou Centrum Osteon zeker aanraden, want wij zijn erg tevreden.

N te Weesp

De klachten waarvoor ik bij Frans ben zijn vermoeidheid, last van mijn maag & darmen, hoofdpijn, slapeloosheid en gespannen rug en nek. Frans is een ontzettend fijne therapeut en maakt tussendoor ook graag een gezellig praatje. Hij vertelt gepassioneerd over zijn werk en de cursussen die hij volgt en geniet zichtbaar van wat hij doet. Ik voel mijzelf rustiger, meer in balans. Ik heb minder last van mijn fysieke klachten en dat houdt steeds langer aan.

Henk

In verband met mijn darm- en buikkrampen ben ik door mijn bekkenfysiotherapeut doorverwezen naar Thinka Volleman. Ik vond de osteopathiebehandelingen prima, Thinka kreeg bijna altijd de kramp eruit en wist de buik goed los te maken. Ik heb het gevoel dat ze weet wat ze doet.

 

Mijn ervaring met Thinka is prima, deskundig, luistert goed en weet wat te doen. De resultaten waren wisselend, maar achteraf bleek ik ook 2 darmvirussen te hebben en aantal parasieten. Kwam dus wel elke keer terug maar ja daar kan een osteopaat niks aan doen. Ik zou Centrum Osteon zeker aanraden aan andere mensen.

M. R. te Utrecht

Oprechte aandacht

We merkten dat onze baby veel en hard huilde. De oorzaak hiervan was onbekend. Via internet kwam ik op de site van Frans van de Wier terecht. Na een uitgebreide analyse ging hij zeer vakkundig te werk. Door fijne behandelingen van Frans hebben we nu een ontspannen en blije baby. Frans weet veel van zijn vak, is geïnteresseerd en recht voor z’n raap. Ik voelde me erg op mijn gemak door zijn oprechte aandacht voor mij als ouder en voor onze baby.

Suzan

Via google ben ik terecht gekomen bij Thinka Volleman van Centrum Osteon. In eerste instantie kwam ik voor forse pijn aan mijn bekken na bevalling en moeite met tillen en langer lopen dan 10 minuten. Ik merkte dat fysiotherapie hielp, maar dat de pijn bleef. Na 1 behandeling voelde ik al verschil. Daarna ben ik bij Thinka geweest voor hoofdpijnklachten, nekklachten en nu tijdens de volgende zwangerschap zorgen de behandelingen er voor dat de situatie met mijn bekken stabiel blijft. Dat is erg fijn! Ik vond de behandelingen Heel prettig. Eerst is uitgebreid mijn klacht in kaart gebracht en is de bevalling uitvoerig gesproken.

 

Daarna is de behandeling gestart en ik vond het erg prettig dat Thinka de tijd nam om zelf goed te onderzoeken wat er aan de hand was. Mijn ervaringen met Thinka zijn heel goed, ik ben erg blij dat ik Thinka heb gevonden. Thinka heeft veel kennis, is professioneel, is eerlijk over wat ze wel en niet kan en denkt mee. Ze kijk echt naar het functioneren van het hele lichaam.

 

Na 1 behandeling voelde ik al verbetering en voelde mij gehoord. Iets wat ik erg heb gemist in de nazorg vanuit de gynaecoloog. Ik heb nog meerdere behandelingen gehad en dat heeft tot een goed resultaat geleid. Ik kreeg minder pijn en door de behandelingen kreeg ik ook meer inzicht in mijn klachten en het ontstaan + mijn eigen invloed. Nu ik weer zwanger ben en weer last heb van bekkenklachten kom ik weer voor behandelingen en het helpt. Elke keer heb ik na een behandeling minder klachten.

 

De combinatie van bekkenfysiotherapie + osteopathie werkt erg goed voor mij. Werkt echt aanvullend op elkaar. Daarnaast heb ik gezien hoe zij mijn dochter, van een paar maanden oud tot 1 jaar oud, heeft behandeld. Heel rustig en knap hoe zij toch met een beweeglijke en tegenwerkend kind een behandeling kan uitvoeren. Mijn dochter was beide keren heel erg moe daarna en sliep erg goed, wij merkten echt verschil. Ik zou Centrum Osteon absoluut aanraden, zonde om met klachten te blijven lopen, omdat een of meerdere behandelingen bij Thinka al het verschil kunnen maken!

Saskia O. te Maarssen

Via een vriendin van mij ben ik bij Frans van de Wier terecht gekomen. Ik heb een lichte scoliose en hierdoor heb ik regelmatig pijnklachten in rug en nek. Deze keer ging het maar niet over, ook niet na een aantal fysiotherapiebehandelingen. Eigenlijk na de eerste behandeling bij Frans voelde ik al dat de pijn in mijn rug en nek minder werden.

 

In het begin vond ik het kraken van mijn wervels een beetje eng, maar het is geheel pijnloos en het went snel en Frans kon mij goed op mijn gemak stellen. Frans is een zeer kundig en prettig osteopaat, die zich goed kan inleven in de pijnklachten van een ander. Hij neemt de klachten heel serieus, hij brengt ze goed in kaart en werkt deze met een goede behandeling uit.

Simone van As & Elijah T. te Utrecht

We zijn bij Frans terecht gekomen via een tip van een vriendin. Zij was zowel voor haarzelf als voor haar dochtertje bij Frans geweest en heeft dit als zeer effectief ervaren. Ons zoontje was bij de start van de behandeling 3 weken oud en was gespannen, had last van krampjes en refluxachtige klachten.

 

Ik ben ontzettend tevreden met de behandelingen. De spanning in zowel zijn buik als rug was afgenomen. Daarnaast was Elijah na elke behandeling zo lekker ontspannen dat hij 3 uur sliep! Frans was heel meegaand, flexibel en heeft een toegankelijke, positieve vibe om zich heen hangen.

 

Naast dat hij zijn vak verstaat, heeft hij ook als kracht om dit speels bij babytjes toe te passen. Elijah heeft nu een ontspannen buikje en rugje, hierdoor kan hij prettiger liggen, beter slapen, spelen en ontwikkelen!

Mary te Maarssen

Toen chiropractie niet meer hielp en ik dag en nacht pijn had kwam ik bij Osteon terecht. Osteon/Frans werd mij aanbevolen door n collega osteopaat uit Maarssen.

 

Pijn in mijn rug/bekken met uitstraling naar bil en been was inmiddels ondragelijk geworden. Na een intake en grondig onderzoek constateerde Frans dat ik n lekkende darm en verkleefde organen had. Na n paar intensieve behandelingen en een door hem aanbevolen glutenvrij dieet werd de pijn steeds minder en kreeg ik mijn leven weer terug.

 

Ik ga nog wel periodiek terug voor onderhoud omdat  mijn bekken af en toe kuren heeft.

 

Tot slot: Ik ervaar Frans als n deskundig en meelevend persoon. Luistert goed en neemt mn klachten serieus. Frans is een gedreven persoon met liefde voor zijn werk die de behandelingen zeer ten goede komen.

Als je alles al hebt geprobeerd en het niet meer ziet zitten: Geef jezelf een kans bij osteopaat Frans.

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten