Ontmoet uw osteopaat!

Het beroep osteopaat

Het beroep osteopaat wordt niet door de Nederlandse overheid beschermd. Dit betekent dat iedereen zich osteopaat mag noemen, ongeacht zijn of haar opleiding. Om als cliënt zekerheid te hebben over de kwaliteiten van de osteopaat is het van belang dat deze geregistreerd is bij een van de Nederlandse registers voor osteopathie (NRO of NOF).

 

Frans en Thinka staan geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO), waardoor behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen. Tevens zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

Een geregistreerde osteopaat voert de titel D.O. (Diploma in Osteopathy) MRO (Member of Registration of Osteopathy) achter zijn naam. Indien de osteopaat nog een ander medisch beroep uitoefent (zoals fysiotherapeut) dan voert hij alleen de titel D.O. of MRO achter zijn naam. De titel “BSc. (hons) Ost. Med. (with honours in osteopatic medicine)” mag de osteopaat voeren wanneer hij zijn diploma in de osteopathie heeft behaald aan een geaccrediteerde bachelor opleiding.

Osteopaat van Centrum Osteon bladert door een anatomie studieboek

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten