Uw osteopaat Utrecht en Vleuten

Frans van de Wier

Mijn naam is Frans van de Wier en ik heb de vierjarige fulltime bachelor opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent (Belgie). In 2012 studeerde ik hieraan af en verwierf daarmee de titel D.O. MRO BSc (hons) Ost. Med. (with honours in osteopatic medicine).

 

Hiervoor heb ik fysiotherapie gestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens mijn opleiding osteopathie werkte ik als fysiotherapeut en behandelde ik met name mensen met (chronische) sportblessures. Nu werk ik als osteopaat voor mijn eigen praktijk Centrum Osteon.

 

Ik ben geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en ben lid van het NVO (Nederlandse vereniging voor osteopathie). Hierdoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw polis.

 

Na mij osteopathie opleiding heb ik nog diverse bij-scholingen en postgraduate opleidingen gevolgd om mijn kwaliteiten te verbeteren.

Osteopaat Frans van de Wier in de praktijkruimte van Centrum Osteon
Osteopaat Thinka Volleman in de praktijkruimte van Centrum Osteon

Thinka Volleman

Mijn naam is Thinka Volleman en ik heb de fulltime bachelor opleiding osteopathie gevolgd aan de International Academy of Osteopathy (IAO) te Gent (Belgie). In 2014 studeerde ik hieraan af en verwierf daarmee de titel D.O. MRO BSc (hons) Ost. Med.

 

Na de opleiding heb ik in verschillende praktijken in Nederland veel ervaring opgedaan. Ik kom uit een sportief gezin in Eindhoven. Met meerdere topsporters (broer judo en zusje turnen) in huis en ouders met een eigen dansschool, speelt sport een grote rol in mijn leven. Naast sport heb ik mijzelf verder gespecialiseerd in het behandelen van vrouwen met een kinderwens, zwangere vrouwen, baby’s, stuitpijn en uro-gynaecologische klachten.

 

Ik ben een  geregistreerd osteopaat bij het NRO (Nederlands Register voor Osteopathie) en ben lid van het NVO (Nederlandse vereniging voor osteopathie). Hierdoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw polis.

 

Na de opleiding osteopathie heb ik nog diverse bij-scholingen en postgraduate opleidingen gevolgd om mijn skills te verbeteren.

Michael Pallat

“Mijn naam is Michael Pallat en ik ben de waarnemend osteopaat van Thinka Volleman voor de periode van oktober 2023  tot en met april 2024. 

 

Ik heb een Yoga achtergrond en werkte als docent yoga en meditatie in Wenen, New York en London. In 2002 begon ik de opleiding tot osteopaat aan het Sutherland College te Amsterdam. Daarmee verwierf ik de titel  D.O. MRO.  Sinds 2011 werk ik als zelfstandige osteopaat in mijn praktijk Osteopathie Pallat.

 

Al vroeg werd ik gefascineerd door het zelfherstel van mijn lichaam. Daaruit is een fascianatie geworden: het besef van het belang van de fascia, de staat van mijn bindweefsel, voor mijn genezing en de mogelijkheid maar ook verantwoordelijkheid om het bewegelijk en pijnvrij te houden.
Als osteopaat help ik je om adem-, bewegings- en pijnvrijheid te ervaren. Je wint daardoor het vertrouwen in het zelfgenezende vermogen van je lichaam terug en kunt regie over je gezondheid nemen.

 

Invloeden uit verschillende hoeken hebben mijn osteopathisch werken geïnspireerd. Zoals het Autogene Training (een immens populaire zelfontspannings methode in Duitsland), yoga en (zelf)massagevormen uit alle uithoeken van de aardbol en de moderne fascia research.”

Michael Pallat internet foto

Het beroep osteopaat

Het beroep osteopaat wordt niet door de Nederlandse overheid beschermd. Dit betekent dat iedereen zich osteopaat mag noemen, ongeacht zijn of haar opleiding. Om als cliënt zekerheid te hebben over de kwaliteiten van de osteopaat is het van belang dat deze geregistreerd is bij een van de Nederlandse registers voor osteopathie (NRO of NOF).

 

Frans en Thinka staan geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO), waardoor behandelingen voor vergoeding in aanmerking komen. Tevens zijn zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO).

 

Een geregistreerde osteopaat voert de titel D.O. (Diploma in Osteopathy) MRO (Member of Registration of Osteopathy) achter zijn naam. Indien de osteopaat nog een ander medisch beroep uitoefent (zoals fysiotherapeut) dan voert hij alleen de titel D.O. of MRO achter zijn naam. De titel “BSc. (hons) Ost. Med. (with honours in osteopatic medicine)” mag de osteopaat voeren wanneer hij zijn diploma in de osteopathie heeft behaald aan een geaccrediteerde bachelor opleiding.

Osteopaat van Centrum Osteon bladert door een anatomie studieboek

Bij- en nascholing van Frans

 • 2023 juni: Course TMJ, Stillmore te Brasschaat (BE)
 • 2023 mei: Short lever manipulations by Daryl Herbert, Panta Rhei in Gilze-Rijen
 • 2018 oktober: Medigres embryologie cursus van Guus van de Bie
 • 2016 mart, april, juni: Trigger Point Therapie, FICO Antwerpen
 • 2015 december: deel 5 van Geïntegreerde technieken van De Bakker: relatie tussen klachten aan het bewegingsapparaat en de (embryonale) ontwikkeling van het orgaansysteem en Osteopathie bij kinderen
 • 2015 juni: deel 4 van Geïntegreerde technieken van De Bakker: relatie tussen klachten aan het bewegingsapparaat en de (embryonale) ontwikkeling van het orgaansysteem en Osteopathie bij kinderen
 • 2015 maart: deel 3 van Geïntegreerde technieken van De Bakker: relatie tussen klachten aan het bewegingsapparaat en de (embryonale) ontwikkeling van het orgaansysteem;
 • 2014 november deel 2 van Geïntegreerde technieken van De Bakker: relatie tussen klachten aan het bewegingsapparaat en de (embryonale) ontwikkeling van het orgaansysteem;
 • 2014 september: deel 1 van Geïntegreerde technieken van De Bakker: relatie tussen klachten aan het bewegingsapparaat en de (embryonale) ontwikkeling van het orgaansysteem;
 • 2015 oktober: Expert Clinic Orthica: onbegrepen darmklachten verklaard
 • 2014 maart: Voedingsleer en osteopathie;
 • 2014 februari, maart, mei: Cursus Fasciaal Distorsie Model (bindweefsel verstoring model) module been, arm en romp
 • 2014 februari Cursus Medical Taping Concept
 • 2013 november Seminar Metagenics: Detoxificatie. Het belang en de nutritionele ondersteuning van de ontgifting
 • 2013 maart: Korte hefboommanipulaties van Herbert & Hartman, Fico te Antwerpen.
 • 2013 maart: Seminar Metagenics: Gezond brein, gezonde darmen. Het belang van de hersen-maag-darm-as en de gevolgen van een verkeerde communicatie

Bij- en nascholing van Thinka

 • 2018: Osteopathie bij urogynaecologie, stuit, andrologie, Colette Peeters
 • 2018: Medigres embryologie cursus, Guus van de Bie
 • 2017: Osteopathie bij zwangere vrouwen, Colette Peeters
 • 2017: Osteopathie de bevalling, Colette Peeters
 • 2016: Osteopathie bij kinderen, Geïntegreerde technieken Frank de Bakker
 • 2016: Osteopathie bij kinderen, craniofaciaal, Clive -Liz -N. Hayden, B. Moulang
 • 2015: Back to the Bone, intra-osseuse letsels, Leonard van der Geer
 • 2015: Onbegrepen darmklachten, orthica, Dr. M.H. Otten
 • 2015: Osteopathie bij kinderen, Verloskundigen en kinderarts, Dr. Desager

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten