Osteopaat kind

Gerelateerde onderwerpen

Inhoudsopgave

Wat doet een osteopaat bij een kind?

Ook uw wat oudere kind verdient speciale aandacht. Het lichaam van uw opgroeiende kind is vol in ontwikkeling. Bij deze grote ontwikkeling kunnen er mobiliteitsstoornissen optreden in het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) en van de vliezen rondom de organen. De natuurlijke beweeglijkheid van deze weefsels is dan verstoord. Dit heeft invloed op de neurologische ontwikkeling van het kind, waarbij de normale sensorische en motorische ontwikkeling uit balans zijn.

 

Ook kunnen er defecatie- en mictieproblemen (poep- en plasproblemen) ontstaan. Dit kan zowel lichamelijk als mentaal klachten geven bij uw kindje. De zorgt ervoor dat de natuurlijke beweeglijkheid terugkeert van de weefsels die een verstoorde mobiliteit hadden. Uw zit gauw weer lekker in zijn vel.

Met welke problemen naar een kinderosteopaat?

Als de beweging hapert van verschillende weefsels in het lichaam van uw uw kind, dan kan hij last hebben van uiteenlopende klachten. U kunt met uw kind bij een osteopaat terecht met problemen als hoofdpijn, nek- en rugpijn, groeipijn, scoliose (scheve rug), buikpijn, kaakproblemen en bedplassen, maar ook gedragsproblematiek.

Overzicht klachten kind

Hieronder vindt u een overzicht van klachten van uw kind waarbij osteopathie helpt deze op te lossen. Mocht het probleem van uw kind niet in onderstaande lijst voorkomen of twijfelt u of osteopathie iets voor uw kind kan betekenen, neem dan gerust contact op met de osteopaten van Centrum Osteon.

 

  • Hoofdpijn, kaakproblemen, nek- en rugpijn, pijn in de ledematen;
  • groeipijn en scoliose (scheve rug) gerelateerde klachten klachten;
  • slaapproblemen, vermoeidheid, concentratiestoornissen, onrust, hypersensitiviteit (overgevoelig);
  • problemen bij motorische ontwikkelingsproblemen;
  • buikpijn, incontinentie (bedplassen)

De osteopaat onderzoekt uw kind van top tot teen

Zoals gezegd kunnen allerlei oorzaken in het lichaam van uw kind ten grondslag liggen aan zijn of haar klachten. Het osteopatisch onderzoek is een unieke benadering waarbij de osteopaat de verschillende weefsels van uw kind test op hun mobiliteit. Zodoende spoort de osteopaat de mobiliteitsstoornissen op en kan hij een plan maken om deze stoornissen op te lossen.

Nadien stelt de osteopaat direct een behandelplan op

Na het onderzoek bespreekt de osteopaat met u het behandelplan. Als u hiermee akkoord gaat, dan kan gestart worden met de behandeling.

Behandeling bestaat uit zachte manuele technieken

Osteopathie is een veilige behandelmethode en bestaat uit manuele technieken. Dat zijn technieken die met de handen worden uitgevoerd. De osteopaat gaat daarbij uw kind behandelen middels mobilisaties en manipulaties van verschillende gewrichten en de vliezen rondom de organen. Hierbij keert de natuurlijke beweeglijkheid terug van de verschillende weefsels. Ook geeft de osteopaat adviezen om het herstel te bevorderen. De osteopathiebehandeling ervaart uw kind doorgaans als prettig, waarbij uw kind ontspannen op de behandeltafel ligt.

Binnen een paar dagen is er een positief resultaat merkbaar

Na het eerste consult kunnen er al positieve veranderingen optreden. Soms zijn hier meerdere osteopathiebehandelingen voor nodig. De voortgang wordt steeds geëvalueerd. Indien de therapie aanslaat voelt uw kind zich zowel op fysiek als op geestelijk vlak beter. Als het nodig is verwijst de osteopaat u met uw kind naar de huisarts of fysiotherapeut.

Vergoeding osteopathie bij kinderen

De osteopaten van Centrum Osteon zijn aangesloten bij Nederlandse Vereniging voor Osteopathie (NVO) en het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Indien u aanvullend verzekerd bent voor osteopathie, vergoedt uw zorgverzekeraar (deels) onze behandelingen voor baby’s en kinderen.

Contact & Locaties

Locatie osteopathie Utrecht

Locatie osteopathie Vleuten